MEGHÍVÓ – A versenyjogi kártérítés című konferenciára

MEGHÍVÓ

A versenyjogi kártérítés című konferenciára

A rendezvény részletei:
Időpont: 2022. október 4. 10:00-13:00
Helyszín: Budapesti Ügyvédi Kamara székhelye, 1055 Budapest, Szalay u. 7., Díszterem
Regisztráció: 9.30-tól

A Budapesti Ügyvédi Kamara és a Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége közös konferenciát szervez, amelynek témája a versenyjogi kártérítési igények érvényesíthetőségének problémái és tapasztalatai, különös tekintettel a közbeszerzésekkel kapcsolatban felmerülő ügyekre.

  1. előadás

Előadó: Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács alelnöke

Az előadás címe és témája: A versenyt korlátozó megállapodások (közbeszerzési kartellek) feltárásának tapasztalatai.

  1. előadás

Előadó: Dr. Horváth M. András LL.M. versenyjoggal foglalkozó ügyvéd, aki PhD fokozatát a versenyjogi kártérítés témakörében szerezte.

Az előadás címe és témája: A Versenyjogi Kártérítési Irányelv (2014/104/EU) átültetésének tanulságai, az Európai Unió Bíróságának versenyjogi kártérítési esetjoga, és a magyarországi versenyjogi kártérítési perek tapasztalatai.

  1. előadás

Előadó: Dr. Nagy Csongor István a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára és az ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének tudományos tanácsadója, a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen társult professzora, a Közép-Európai Egyetem állandó vendégprofesszora és a skóciai Aberdeeni Egyetem Nemzetközi Magánjogi Kutatóközpontjának társult tagja. A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja és az MKIK mellett működő Állandó Választottbíróság választottbírája, továbbá  „A Versenyjogi kézikönyv”  c. könyv szerzője.

Az előadás címe: A Tpvt. megsértése miatti közbeszerzési kizárás időbeli dimenziója: “In the long run we are all dead” (John Maynard Keynes).”

Az előadás témája: a Kbt. 62. § (1) bek. n) pont értelmezése, az ezzel kapcsolatos jogalkalmazási vita bemutatása.

  1. előadás:

Előadó: Dr. Csonka Balázs a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának bírája

Az előadás címe: Nehézségek a versenyjogi kártérítési igények érvényesítése során.

Az előadás témája: a címben jelzett problémakör bemutatása hazai eseti döntés/uniós ítélet alapján, kitérve különösen a joghatóság, a perbeli legitimáció, az elévülés és a bizonyítás kérdéseire.

Az előadásokat követően kerekasztal beszélgetésre kerül sor, ahol a hallgatóságnak is módja lesz az előadóknak kérdéseket feltenni az előadások témájával kapcsolatban.

Részvételi díj: ingyenes

Jelentkezni az alábbi linken keresztül lehetséges legkésőbb 2022. október 3-án 10:00 óráig. Amennyiben a link nem működik, vagy kérdése van, kérjük, írjon a rendezveny@kozbeszerzok.hu címre.

https://www.kozbeszerzok.hu/jelentkezesi-lap-kosz-buk-2022-10-04/

Várjuk a jelentkezésüket!

Üdvözlettel:

Budapesti Ügyvédi Kamara

KÖSZ