Zöld és fenntartható közbeszerzési jógyakorlatok

A klímaváltozás kapcsán a városok egyre nagyobb kihívásokkal néznek szembe, mind a mitigáció, mind az adaptáció területén. Mivel szerepük a közüzemi szolgáltatások beszerzése szempontjából meghatározó, ezért az általuk indított fenntartható, zöld közbeszerzések szerepe jelentős a klímaváltozáshoz kapcsolódó céljaik elérésében és a hatások mérséklésében – mind a piac, mind az önkormányzatok szempontjából.

A 2019 decemberéig tartó, a Climate-KIC által finanszírozott CLIMEV-GPP projektünk célja, hogy kapacitásbővítésen és szemléletformáláson keresztül népszerűsítse a fenntarthatósági célok közbeszerzésen keresztük történő megvalósítását, áthidalva a piac és a beszerzők közötti szakadékot. A projekt eredményeként célunk egy középtávú ütemterv kialakítása a települési önkormányzatok számára a  fenntartható közbeszerzés (SPP) és a zöld közbeszerzés (GPP) vonatkozásában.

Ennek érdekében a projekt keretei között áttekintjük és meghatározzuk a fenntartható és zöld közbeszerzés konkrét közbeszerzési eljárásainak bevált jogi gyakorlatait, amelyek hasznosak lehetnek más európai régiók és önkormányzatok számára is.

 

Kérjük, segítse munkánkat és töltse ki az alábbi rövid kérdőívet az alkalmazott jógyakorlatokról 2019. október 13-ig. (A „Felhasználói fiók nélküli kérdőív kitöltés”-t kell választani. Az emailcím megadásával már meg is kezdhető a kitöltés.)

Zöld és fenntartható közbeszerzési jógyakorlatok

Segítségét előre is köszönjük.