Nagy sikerrel zárult a KÖSZ legutóbbi, egész napos konferenciája

A Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége „A Kbt. módosítása és aktuális gyakorlati kérdések” címmel 2017. február 08-án teltházas konferenciát tartott.
A konferencia célja az volt, hogy a tanácsadók és a közbeszerzéssel foglalkozók közvetlenül tájékozódhassanak a Kbt. legutóbbi módosításairól és segítséget nyújtson a megfelelő jogértelmezéshez, a különböző ellenőrző hatóságok elvárásainak való megfeleléshez.

A rendezvény keretében Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a szerződésteljesítések és módosítások hatósági ellenőrzésének folyamatáról és eredményeiről tartott előadást, bemutatva a jellemző jogsértéseket, illetve az ellenőrzések irányvonalait. Dr. Dencső Balázs, az EUTAF főigazgatója az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság ellenőrzéseinek tapasztalatait és azok nehézségeit ismertette, valamint szemléletes példákon keresztül vázolta a legproblémásabb területeket. Dr. Kovács László a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Szabályozási Főosztályának Főosztályvezetője a Kbt. januári módosítását, a változtatások hátterét, külön kitérve arra, hogy milyen főbb változások történtek a jogszabályban és mik voltak ezek kiváltó okai. Dr. Szabó Andrea az Ecovis Hungary Legal ügyvédje, KÖSZ tag az építési beruházások, illetve ezzel összefüggő tervezési és mérnöki szolgáltatások módosult szabályairól tartott előadást. Dr. Erdei Csaba az MFB Beszerzési és Közbeszerzési Osztályának Főmunkatársa, KÖSZ elnökségi tag előadásában a tárgyalásos eljárások előírásaival foglalkozott, gyakorlati tanácsokat adva azok megfelelő lebonyolításhoz. Dr. Baranyi Krisztina a Miniszterelnökség Kiemelt Utó- és Szerződésmódosítás Ellenőrzési Osztályának vezetője bemutatta a központi ellenőrzés megváltozott és az eljárások gyorsabb lebonyolítását lehetővé tevő menetét, és példákkal ismertette az ajánlatkérők által elkövetett típushibákat, továbbá javaslatokat fogalmazott meg a megfelelő gyakorlatra. Az utolsó előadást Dr. Hubai Ágnes, ügyvéd, a KÖSZ elnöke tartotta a Közbeszerzési Hatóság és a Tanácsa 2016. decemberében kiadott útmutatóiról.

Résztvevőinknek köszönjük, hogy kérdéseikkel aktívan inspirálták az előadókat, előadóinknak. pedig köszönjük, hogy a tartalmas előadásaikon túl személyes elhivatottságukat is megosztották a hallgatósággal.
A KÖSZ további szakmai rendezvényeiről a honlapunkon keresztül hamarosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.